tirsdag 27. august 2013

Bygger "Europas første 7-stjerners hotell"

Dansker vil lage hotell-luksus i særklasse i Spania

Med den ambisiøse tittelen "Europas første syvstjerners resorthotell" er et dansk investeringsselskap igang med å skape et hotell på Spanias solkyst som skal overgå alle andre hoteller på kontinentet.
Bilder fra det "systjerners" hotellet Bahía Fenicia.
Spanske lokalmyndigheter håper Bahía Fenicia vil blåse nytt liv i økonomien i området.

Luksus i kriseland

På tross av et trange kår i den spanske økonomien fortsetter byggingen av resortet som har fått navnet Bahía Fenicia.

Danske Niels K Thygesen fikk ideen til hotellet i 1997 og kjøpte en større tomt langs den spanske kysten som den gang var avsatt som jordbrukssone. I 2005 gikk papirarbeidet igjennom til å gjøre om området til en bysone og med det en tillatelse til å bygge et hotell på 25000 kvadratmeter, i tillegg til ferieleiligheter på et område som er nesten dobbelt så stort. Det er med andre ord ikke et boutique hotell Thygesen planlegger å bygge.

Faktisk kan det vise seg at nettopp svak spansk økonomi er grunnen til at prosjektet kommer i havn. I følge Spaniaavisen godkjente nemlig de lokale myndighetene fem millioner i støtte til gigantprosjektet denne måneden. Bakgrunnen er at det anslås til å skape 90 arbeidsplasser. Totalt er prislappen på 22 millioner euro, eller 170 millioner norske kroner.

Tvilsom stjernerating

Burj Al Arab
Burj Al Arab har om ikke annet fått mye god presse på sin ellers tvilsomme stjererating. Foto: Joy Ito
Om det nye hotellet vil ha noe håndfast krav på de syv stjernene er mer tvilsomt. Det finnes ingen

Det mest kjente hotellet som fra før av hevdes å besitte 7 stjerner er Burj Al Arab i Dubai, som atpåtil kalles "verdens eneste syvstjerners hotell". Men mens araberne selv hevder at denne tittelen bare har tilfalt dem naturlig fra pressens side fra et ikke navngitt britisk journalist, og ikke er noe de selv noengang har uttalt, bruker Thygesens selskap det aktivt i markedsføringen.

Allerede finnes det imidlertid et hotell i Europa som kaller seg "Verdens første syvstjerners hotell": Town House Galleria i Milano, også kalt Seven Stars Galleria. Kanskje det er derfor Bahía Fenicia bruker den mer presise termen "resorthotell".

hotellmyndigheter i noe land som gir en høyere stjernerangering enn femstjerners deluxe. Med andre ord er stjerneratinger utover dette mer en markedsføringsgimmick enn en faktisk kvalitetserkjennelse.

Vil lokke nordmenn

Det nye hotellet blir bygget ved Costa Tropical, mellom La Herredura og Almuñecar. Med kun én times kjøring fra Malaga flyplass og halvannen time unna Marbella er det situert midt i smørøyet av mange nordmenns ferieplaner, og skandinaver er nok et viktig målgruppe for det dansk-eide hotellet. Costa Tropical har 320 soldager i året og en snitt-temperatur på rundt 20 grader Celsius.

Hva synes du om at hoteller bruker mer enn 5 stjerner i markedsføringen?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar