søndag 8. september 2013

Kjemper for norsk rekordhotell og Oslo-OL

Petter Stordalen og Gunnhild Stordalen.
Petter Stordalen, her sammen med kona Gunnhild, håper å sette norsk hotellrekord. (Bilde: Zero)
Petter Stordalen vil bygge en rekordstor hotellgigant i Oslo sentrum, Plan og bygningsetaten er skeptisk.
Petter A. Stordalen ønsker å bygge om Clarion Hotel Royal Christiania ved Jernbanetorget i Oslo sentrum til det største norske hotellet i historien.

Med en planlagt høyde på 16 etasjer, 800 rom og en konferansesal som kan fylles med 1000 personer vil hotellet bli Norges største om bevilgningen skulle gå igjennom.

Kan knuse hotelldrømmen

Ifølge Osloby.no er Plan- og bygningsetaten skeptisk til planene for det nye giganthotellet, og stiller spørsmål ved om det er tatt hensyn til eksisterende bygg og om det vil ta seg godt ut som del av den nye skylinen i Bjørvika og bybildet generelt.

Stordalen kan måtte belage seg på en hard kamp i høringen, da PBE vanligvis er skeptisk til bygg på denne størrelsen i en by som ellers preges av relativ lav bebyggelse.

Høringsfristen er satt til 7. oktober for de nye hotellplanene.

Petter Stordalen slår et slag for Oslo-OL på Twitter.
Petter Stordalen har gått hardt inn i valgkampen rundt et mulig OL i Oslo i 2022.

Posisjonert for Oslo-OL

Stordalen har engasjert seg kraftig i valgkampen rundt Oslo-OL, og har blant annet drapert Royal Christiania med en kjempestor "Ja til OL"-banner, som han selv poserte foran på Twitter denne uka.

Flere kommentatorer har påpekt at Stordalen har en klar økonomisk egeninteresse av å få OL til Norge, siden det vil bety fullbookede rom på alle hans hoteller.

Med det foreslåtte giganthotellet plassert midt i smørøyet av Lekene er det klart at Choice har muligheten til å tjene inn igjen noe av investeringen om OL skulle komme til Oslo.

Oslo-velgerne går til valgurnene i morgen sammen med resten av landet, og skal i tillegg til Stortingsvalget ta stilling til om Oslo skal søke om OL i 2022.

Godt plassert

OL eller ikke OL er det klart at Choice-kjeden ser på hotelleiendommen midt i Oslo sentrum som en av de desidert beste i Norge.

Med nærheten til Oslo sentralstasjon og flytoget i tillegg til T-baneknutepunktet Jernbanetorget er det knapt noe sted i Norge man har bedre transporttilbud.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar